Met 5 pupillen waren ze afgezakt naar Lendelede. En het is goed geweest: 3 gouden (Victor, Rachid en Göran) en 2 zilveren (Louis en Sebastien) medailes meegebracht. Bij de miniemen bracht Lukas goud mee en Gilles brons. Een ooggetuige verslagje voor de U11 volgt hieronder

 De eerste kamp was voor Göran en werd gewonnen met ippon na 5 seconden. De volgende kamp was iet moeilijker; een eerste wazari werd gescoord met iets wat heel sterk aan uchi mata makikomi deed denken, en werd afgerond met een ippon voor een fantastiche koshi guruma. De laatste kamp werd gewonnen met een voor iets wat het midden hield tussen seoi otoshi en tai otoshi.

 Louis was de tweede aan zet en de eerste kamp werd gewonnen met 3x yuko voor ippon seoi nage/seoi otoshi (ook nog een shido voor het vastgrijpen van de broek (overgang seoi nage/o soto). De tweede kamp werd gewonnen met wazari en yuko voor opnieuw ippon seoi nage. De laatste kamp werd verloren op beslissing, hoewel Louis op de grond vrij goed initiatief toonde, na twee mislukte ippons van de tegenstander (inkomen en zelf vallen leek het me).

Victor was ondertussen ook in de arena getreden en scoorde ippon na een schakel uit ippon seoi nage naar o soto gari. De tweede kamp werd gewonnen na een wazari  voor koshi guruma en een yuko voor opnieuw koshi guruma gevold door kuzure gesa gatame en ippon. De laatste kamp werd gewonnen na o soto gari en houdgreep.

 Sebastien was zelf ook reeds aangetreden voor z’n eerste kamp welke werd verloren door een counter op o soto gari (te veel naar achter geleund, gecorrigeerd met succes in de volgende kampen). De tweede kamp werd gewonnen met koshi guruma (wazari) gevold door houdgreep tot ippon. De laatste kamp werd gewonnen op beslissing en leek me terecht gezien het continu werken/aanvallen van Sebastien.

 Ten slotte Rachid.Na een eerste yuko, werd de kamp gewonnen door koshi guruma (wazari) gevold door houdgreep. De tweede kamp werd gewonnen op beslissing en opnieuw werd het continu werken/aanvallen beloond. De laatste kamp werd gewonnen na een counter op koshi guruma gevolgd door houdgreep tot ippon.

Hendrik