Vandaag organiseerde judoclub Meeuwen Gruitrode haar 9e Internationaal Tornooi “Trofee van de donderslag”.

Arthur (U 17 -55 kg) kwam terecht in een tabel van 16, samen met 4 andere Belgen, 4 Nederlanders en 3 Duitsers en was vrij in de eerste ronde.

 
In zijn eerste kamp kwam hij uit tegen Stéphane Soeur. Na anderhalve minuut greep Stéphane rechtstreeks naar de enkel van Arthur en werd hiervoor gestraft met hansokumake. Halve finale dus voor Arthur.
 
In de halve finale stond Arthur tegen Owen Laenen. Arthur scoorde eerst yuko met o-soto-gari en werkte op grond af met tate-shiho-gatame naar ippon.
 
De finale was tegen de Duitser Tim Malenawy, die ook vorig jaar het tornooi won en ijzersterk is in grondwerk. Géén van beiden kon scoren, en op 14 seconden van het einde hadden ze alletwee één shido achter hun naam staan voor vechten met gestrekte armen. Toen gaf de scheidrechter Arthur een tweede shido omdat hij 3 seconden buiten had gestaan zonder een aanval in te zetten. Hierdoor kwam Tim een yuko op voorsprong en met nog maar 14 seconden op de klok was dat genoeg om de finale te winnen.
 
Rik Van Bostraeten