Arthur en Rodin wonnen beiden brons in Lendelede afgelopen weekend. Arthur (U 17 -55 kg) stond in een tabel van 8 en moest het in zijn eerste partij opnemen tegen zwarte gordel Tim Cuvelier. Tim won de wedstrijd, Arthur kon de schade beperken tot slechts één yuko, maar moest als verliezer naar de herkansingen.
 
In zijn eerste herkansingswedstrijd stond Arthur 2 yuko’s voor (sumi-gaeshi en tani-otoshi) toen tegenstander Antoon Van Ryckegem moest opgeven. Zodoende mocht Arthur kampen voor het brons tegen Beau Buddaert. Arthur scoorde tegen Beau eerst yuko (tomoe-nage), vervolgens waza-ari (sumi-gaeshi), dan nog een yuko (osae-komi) en uiteindelijk ippon (hadaka-jime) en wint zo het brons.
 
Ondertussen was ook Rodin (U20+ -60 kg) gearriveerd, en ingedeeld in een tabel van 8. Rodin verloor zijn eerste kamp tegen Wesley Van de Voorde met ippon, maar won al zijn herkansingswedstrijden:
 
Eerst tegen Wouter Luypaert: Rodin wint met yuko en waza-ari en mag vechten voor het brons
Kamp voor het brons tegen Brian Tolpe: Rodin komt yuko en waza-ari op voorsprong, maar dan wurgt Brian hem op de kin. Eerst geeft de scheidrechter ippon voor Brian omdat hij Rodin “kin” hoorde roepen, maar na wat discussie wuift hij de ippon weg, en kan Rodin de tijd volmaken en de bronzen medaille winnen.