Weging in Herentals voor de U20 om 8h30. Er zijn betere momenten om een zaterdagmorgen mee te beginnen. Niettemin waren Cody (-81kg) en Robbe (- 55 kg) op tijd aanwezig en mocht Cody de spits afbijten van het regionaal kampioenschap. De eerste kamp werd gewonnen met yuko maar reeds toen was het duidelijk dat Cody een ietsiepietsie last had van zenuwen. De tweede kamp tegen de latere finalist werd verloren maar zuiver tgv verstijven door stress. In de herkansingen slaagt Cody er nog in om de kamp te winnen maar in de kamp voor het brons liet Cody zich verrassen. Een vijfde plaats, mooi voor een eerste jaar junior maar toch een wrang gevoel want er zat veel meer in. Robbe, had nog iets te weinig technische bagage en gewicht om in de weegschaal te werpen en verloor zijn twee kampen.

Bij de U17 twee deelnemers: Jonas en Arthur. Jonas werd bij de – 73kg klasse in de eerste ronde gewipt en geen verder herkansingen. Arthur won de eerste kamp in de – 55kg klasse, verloor kamp 2 met drie yukos maar zette vervolgens een indrukwekkende rij overwinningen op een rijtje zodat uiteindelijk brons werd behaald! Proficiat Arthur, echt mooi judo gezien en dus met plezier dat de club jou een blauw pak cadeau doet.

Bij de U15 (-46kg) waren de verwachtingen hoog bij Movsar en mezelf. Het initiële parcours verliep dan ook vlot. In de finale werd een sumi gaeshi van Movsar echter verkeerd geïnterpreteerd en kreeg Movsar ippon tegen. De ontgoocheling was groot maar met zilver is Movsar wel door naar het BK dat binnen twee weken doorgaat in Herstal. En het is daar dat de grote prijzen worden uitgedeeld :-). En de scheidsrechterlijke beslissing was inderdaad niet simpel zoals jullie later deze week op de videobeelden zullen zien.