Het Belgisch Kampioenschap judo ging ditmaal door in Herstal.  JC Gent-Drongen had maar liefst twee kandidaten die zich tot het hoogste niveau hadden weten te vechten: Arthur bij de U17 en Movsar U15. Arthur had nog last van de griep die hem een week daarvoor geveld had. Hij begon in de – 55 kg goed aan zijn kamp  en beide kampers  scoorden yuko zodat de eerste kamp werd beslist in de golden score. Hier  kreeg Arthur als eerste een yuko tegen kreeg. Herkansingen konden geen soelaas bieden en dus geen medaille. 

Movsar bij de U15 in de -46 kg b kon zijn favorietenrol waar maken. Met drie mooie overwinningen kon Movsar de felbegeerde titel van Belgisch kampioen binnen halen. Na Lien Moors in 2008 heeft JC Gent-Drongen nog eens een BK in de rangen. Een dikke proficiat Movsar!!!! En zoals altijd video verslag volgt later 🙂