Arthur herstelt maar moeizaam van de griep die hem 2 weken geleden velde, maar voelde zich toch sterk genoeg om vandaag mee te gaan vechten in de “Challenge Michael Fontesse” in Florennes, en dan nog wel direct in zijn nieuwe gewichtsklasse, de -60 kg.

Er waren 8 deelnemers bij de U17 -60 kg, en die werden opgedeeld in 2 poules van 4. De poulewinnaars vechten daarna de finale voor plaatsen 1 en 2, de 2 tweede pouleplaatsen vechten een kleine finale voor plaatsen 3 en 4.

Wedstrijdverloop poule:

1. tegen Leo Van De Vaarde: Arthur komt tomoe nage in en draait door naar juji gatame. Leo tilt Arthur een halve meter van de mat, en smakt hem daarna met kumikata aan de kraag terug op de mat. De scheidsrechter bestraft Leo hiervoor met hansokumake, maar omdat het eerder ging over een onbezonnen actie van een beginnende wedstrijdjudoka dan om een opzettelijke fout mag Leo wel de rest van het tornooi verder meedoen.

2. tegen Yannick Fadeur: ippon voor Arthur via juji gatame

3. tegen Lounis Saada: Arthur komt waza-ari voor via tsuri goshi, krijgt dan yuko tegen via sukui nage en scoort vervolgens ippon via hikikomi gaeshi

Zo wint Arthur zijn poule, en mag hij de finale vechten tegen de andere poulewinnaar, Thomas Houvet.

Wedstrijdverloop finale:

Arthur zet vanuit houdgreep hiza gatame aan. Thomas klopt af, en Arthur wint zijn eerste gouden medaille in zijn nieuwe gewichtsreeks.

Rik Van Bostraeten