udoclub Hirano Brecht organiseerde dit weekend de 1ste “Prijs Der Noorderkempen, alias het ‘Dirk Van Tichelt’ tornooi.

 

Het was een mooie organisatie met een mooie opkomst daar in Brecht.

 

Arthur vocht op zaterdag bij de U17 -60 kg in een tabel van 16, en was vrij in de eerste ronde.

 

In de kwartfinale stond Arthur tegen thuisspeler Ward Lostrie, die de voorronde gewonnen had. Arthur versloeg Ward met een combinatie tsuri goshi (yuko) – gesa gatame – hiza gatame (ippon). Sterke kerel trouwens, die Ward, want hij kwam al uit de voorronde en zou zich toch nog op het podium vechten via de herkansingen.

 

In de halve finale was Louis Cloots de tegenstander, maar die was te sterk. Hij vloerde Arthur na 30 seconden met een drop seio nage (ippon) en wat later won hij ook de finale.

 

Arthur mocht nog herkansen voor de derde plaats tegen Owen Laenen. Hij versloeg Owen met een armklem (deze keer juji gatame) en mocht op het podium uit handen van Dirk Van Tichelt zijn prijs in ontvangst nemen.