Een delegatie van vijf judoka’s verdedigde de naam van onze club in Wachtebeke. Borre, Ibragim, Kiran en Movsar in de U15 en Friso in de gemende categorie U20 en +20. Borre, Kiran en Movsar traden aan in de -50 kg klasse, Ibragim in de -46 kg klasse en Friso in de +100 kg klasse. Allen vochten in een systeem met directe uitschakeling, met uitzondering van Friso. Door de kleine opkomst in de -100 en +100 kg klasse bij de U20/+20, werden beide klasses samengegooid en werd daar in poule gevochten. Borre en Kiran vochten als leeuwen maar verloren beiden in de eerste ronde. Kirans tegenstander stootte door naar de halve finale, waardoor hij in de herkansingen terecht kwam. Alle inspanningen ten spijt, verloor hij ook daar zijn eerste wedstrijd. Ibragim won zijn eerste twee wedstrijden en verloor in de derde ronde, wat hem een verdienstelijke derde plaats opleverde. Movsar zette dit elan verder, won drie wedstrijden op rij en verloor uiteindelijk in de finale. Een mooie tweede plaats voor hem dus. Als laatste kwam Friso aan de beurt. Friso’s eerste competitie-ervaring resulteerde onmiddellijk in spectaculaire beelden: Hij verloor zijn drie wedstrijden, maar deed dit in stijl. Zijn kamp tegen een tegenstander van 125 kg werd beslecht door een efficiënte wurging, waarbij Friso eventjes deze wereld verliet en al shakend enkele seconden later terug bij bewustzijn kwam. Friso stond twee dagen later al opnieuw op de tatami in Drongen. Het zuurstoftekort heeft blijkbaar geen permanente schade toegebracht. KS.