Drie van onze jeugdige judoka’s waren geselecteerd voor dit prestigieus tornooi met een deelnemersveld om u tegen te zeggen. Maar aangezien Arthur binnenkort zijn examen zwart moet afleggen kon hij het risico op een blessure niet riskeren en bleef hij thuis. Movsar U15 (-50 kg) trad aan op zaterdag en won zijn eerste kamp van zijn poule tegen een Nederlander. De tweede kamp werd verloren met yuko tegen een Fin. Movsar was echer bij de eerste twee van zijn poule en mocht dus naar de hoofdtabel. Daar won Movsar zijn eerste twee kampen (tegen een Nederlander en een Luxemburger). De derde kamp werd echter verloren met twee shido’s in de golden score tijd tegen een Nederlander. Knap gevochten maar geen podium.

Bij de U20 mocht een bloednerveuze Cody aantreden, die na een jaar competitie stop toch weer deelnam aan dit internationaal tornooi. Zijn eerste kamp in de – 81 werd echter op sublieme wijze gewonnen met Sukui nage. De tweede Nederlander was echter te sterk en Cody verloor. Als tweede van zijn poule mocht hij echter door en kwam hij uit tegen de huidige Belgisch kampioen. Die was nog een maatje te groot voor Cody. Doordat deze echter doorstootte tot in de finale en deze ook won mocht Cody nog herkansen voor brons tegen een Nederlander. De kamp ging goed op in het begin maar uiteindelijk liet Cody zich toch nog verrassen. Dus ook geen podium, helaas.