16 judoka’s meldden zich aan bij de U18 -60 kg op de Trofee van de Donderslag in Meeuwen-Gruitrode: 3 Fransen, 6 Nederlanders, 2 Duitsers, 1 Waal en 4 Vlamingen. 
 
Mooi gevulde tabel met internationaal gezelschap, en deze keer met enkele herkansing ipv dubbele herkansing. Je mocht dus enkel van de latere finalist verliezen om nog te kunnen herkansen.
 
Arthur ging van start tegen Max Meeuwsen van Budo Sport Rust (NL), kwam een yuko achter, scoorde dan zelf yuko en werkte af naar ippon via hiza gatame.
 
In zijn tweede partij kwam Arthur uit tegen Ruben Crop van JC Ardooie. Na 21 seconden kon Arthur een mooie sumi gaeshi inzetten, en kreeg hiervoor ippon en een plaats in de halve finale.
 
In de halve finale was Damian Reetz van SC Lotos Berlin (D) de tegenstander. Damian won met ippon (harai goshi) en ging naar de finale.
 
Arthur mocht dan nog vechten voor de derde plaats tegen Mydens Delice van JC Coulommiers (F), en won die partij door eerst yuko te scoren met sumi gaeshi en daarna ippon te maken door een overname naar achter te counteren en Mydens plat op de rug tegen de mat te sturen.