Met een vijfkoppige delegatie werd voor dag en dauw (of eerder dooi) naar Herentals afgezakt voor het Regionaal kampioenschap jeugd. De strijd was bij wijlen bikkelhard maar uiteindelijk konden twee van onze judoka’s een ticket veroveren voor het Belgisch Kampioenschap Judo dat zal doogaan op 16 februari in Herstal.

Piet en Rodin konden geen vuist maken in de – 66 kg bij de U21. Een goede “fight spirit” maar het mocht niet zijn. Cody (U21, – 81 kg) won zijn eerste kamp maar verloor vervolgens de tweede kamp. In de herkansingen werd de eerste kamp gewonnen maar in de tweede ging Cody te vroeg zijn yuko voorsprong verdedigen en sukkelde hij in een houdgreep.

 

Ook Movsar (U18, -50 kg) liet zich verrassen in zijn tweede kamp door een wurging en moest zich een weg terugkampen naar brons wat uiteindelijk lukte. Brent (U21, -73kg) en pas terug van een periode van inactiviteit slaagde met veel branie erin drie kampen te winnen en zo de finale te behalen. Daar kwam hij uit  tegen Gilles Holvoet die uiteindelijk het goud in de wacht sleepte. Maar ik denk dat zilver ook al een enorme voldoening gaf, niet in het minst voor zijn trouwste supporter :-).

Supporters op post in Herentals!