Twee van onze judoka’s hadden zich weten plaatsen voor het BK jeugd dat doorging te Herstal. Movsar bij de – 18 klasse  -50 kg en Brent bij de U21 klasse – 73kg.

Brent mocht de spits afbijten bij de U21. Ondanks het vroege weeguur (8h30) was Brent er klaar voor om zijn prestaties van het RK door te trekken. Het noodlot sloeg echter toe in de eerste kamp waarbij Brent met het inkomen van zijn ippon seio nage op zijn pols valt en deze bezeert. Aanvankelijk probeerde Brent nog verder te vechten maar met 1 hand kon een waza ari tegenscore niet meer tegen gehouden worden en moet Brent van de pijn de kamp staken. Latere diagnose in het ziekenhuis toont aan dat Brent zijn pols op twee plaatsen heeft gebroken. Spoedig herstel gewenst! Laat deze tegenvallen geen afbreuk doen op jouw mooie prestaties op het provinciaal en regionaal kampioenschap.

Alle druk voor een medaille kwam dus op Movsar te liggen. Movsar won zijn eerste kamp vrij vlot maar verloor in de tweede kamp tegen de latere Belgische kampioen. In de kamp voor de derde plaats won Movsar echter het brons en komt JC Gent-Drongen net als de laatste jaren weer met Belgische medailles naar huis. Een dikke proficiat Movsar. De club is reuze trots!