Onze club groeit!  Zeker op het vlak van wedstrijdjudoka’s.  Een hechte band dat voel je en dat zie je.

De voormiddag waren de pupillen aan de beurt.  Onze 8 judoka’s warmen zich samen op met alle andere in de Sint-Laurenssporthal te Zelzate. 

Het is al een poosje geleden dat onze club een vrouwelijke judoka de tatami kan opsturen, maar nu, ondertussen voor de 3de maal, was het opnieuw de beurt aan Laura.   De eerste wedstrijd was een wake-up call, maar haar 2 volgende won ze voortreffelijk.  Haar knuffeldier met zwarte gordel had haar waarschijnlijk de osoto gari tips in het oor gefluisterd.

Daarna de beurt aan de jongens:  de zeg maar meer ervaren pupillen van 2003 presteerden behoorlijk. Jim behaalde een 2de plaats en Owen en Otto – beide een beetje een off day – een verdienstelijke derde plaats.  Mahommed had er zin in.  Hij schakelde vlotjes van rechtste naar linkse kumi kata, en verraste zijn tegenstander met de ene heupworp na de andere.  Ik daagde hem wat uit en wilde meer spectakel… Hé, de mensen betalen uiteindelijk geld om iets te zien, nietwaar?  :-) Zo gezegd zo gedaan: zowel de tegenstander en Mahommed vlogen beiden door de lucht, met de voeten van de grond door een perfect uitgevoerde uchi mata… en dat na amper 3 seconden! Voor mij persoonlijk 1 van de mooiste worpen van het tornooi.

De younsters deden het ook prima: Niels en Nathan behaalden beide de 2de plaats, Felix de derde.  Onze toekomst ziet er veelbelovend uit, heren en dame !  Doe zo voort en blijven trainen

In de namiddag traden de miniemen aan.  

Onze Spartanen, opgeleid in de Ludus JC Gent-Drongen, onder het alzienende oog van sensei Marnix, waren in topvorm.  Hun tegenstanders zullen verpulverd worden… dat was duidelijk nog voor de start werd gegeven.

 

Göran beet de spits af: linkse ippon in combinatie met osoto gari leverde hem winst.  Zijn 2de gevecht was ‘very nice’: een kerel die groter was toch smijten met een linkse kochi guruma, met 1 hand… Nog niet veel gezien zo iets ;-).  Gevecht 3 was zwaarder  maar met 1x yuko voorsprong toch finaal goud gepakt. De trend was gezet voor de volgende kampers.

Jan ‘aka Bol.com’ en ikzelf renden van de ene mat naar de andere… de gevechten volgenden elkaar op in een ijltempo.  Deny werd in zijn eerste kamp even verrast en kwam met een yuko op achterstand.  Met wat peptalk van dady cool aan de zijlijn in een taaltje dat ik nooit zal verstaan, veranderde de jongeman in een heuse Hulk! 3x winst op rij door schakelend judo: van seoi nage links, aan 2 mouwen, osotogari en kosoto gari, … tot Rustam grondwerktechniekjes. Check maar zelf de filmpjes.

Vervolgens werkte Jef in zijn eigen ontwikkelde stijl en op zijn gemak zijn kampen af, met telkens winst. Gretig en vlot judo door deze uit de kluiten gewassen kerel!

Mauro was beter uitgeslapen dan zijn broer en met wat breakdance-moves legde hij de tegenstanders in verschillende knopen waarvan de namen me nu even ontglippen.  

Roman ging de uitdaging aan om de snelste ippon van de ochtend – zijnde de 3sec van Mahommed – te breken: met verschillende schakels tussen meerdere beentechnieken en uitgebalanceerde heupworpen, behaalde hij goud.  En ja, bij eentje van de wedstrijden werd de klok afgeklopt na 4 seconden.  

De laatste 3 judoka’s, Rachid, Sebastien en Louis moesten nog even wachten. Hun eerste kampen werden verloren, maar daarna herpakten ze zich en toonden verrassend judo.  De meest vreemde kamp werd geleverd door Louis ‘aka Panda’: hij voerde een soort dojime uit (schaarbeweging) maar viel zelf op z’n kont.  De scheids gaf hem ippon tegen… rare situatie. Rachid, die zijn eerst kamp verloor maar de andere won waarvan 1 met ippon worp, won alsnog de eerste plaats omdat de anderen enkel gewonnen hadden met houdgreep.  Sebastien vocht met veel zin maar had in zijn derde kamp pech en belande in houdgreep.

Eindresultaat van de dag:

PUPILLEN: 1x GOUD – 4x ZILVER – 3x BRONS

MINIMIEMEN: 6x GOUD -  - 1x ZILVER – 1x BRONS

en…. de 1ste plaats in het klassement wat ons een mooie beker opleverde! Missie volbracht en dat geeft ‘zin in meer’

 

Bedankt en proficiat aan alle judoka’s en tot op de training.