Druk judo weekend voor Arthur die knap tweemaal zilver behaalde. Een eerste maal in Lummen en een tweede keer in Eernegem. De verslagen vinden jullie hieronder.

Verslag Lummen 20-04-2013

Eerst tegen Arend Willems (JC Sint Truiden): Arthur laat zich verrassen en krijgt waza-ari tegen, maar herpakt zich en scoort met zijn 2 volgende aanvallen yuko en ippon.
 
Dan tegen Faber Cockx (JS Lummen): Arthur scoort yuko en werkt met houdgreep af naar ippon.
 
En vervolgens voor het goud tegen Robin Bervoets (JS Lummen): Arthur is niet opgewassen tegen de sterke en exact 66 kg wegende thuisvechter Robin en verliest met 2 x waza-ari.
Verslag Eernegem 21-04-2013
Arthur stond in een tabel van 8 bij de U 18 -66 kg, en kreeg als eerste tegenstander Peter Tomme van JS Kortrijk.
 
Arthur kwam tegen Peter waza-ari op voorsprong door een overname naar achter, maar Peter kon waza-ari tegenscoren door op zijn beurt Arthur naar achter te counteren. Toen was het tijd om iets anders te proberen, en Arthur scoorde eerst yuko met o-soto-gari, dan yuko met tai-otoshi en daarna ippon met waki-gatame.
 
Halve finale  tegen Shawn Vermeulen van thuisclub Eernegem: Arthur scoorde eerst yuko met tsuri-goshi, kon dan Shawn overnemen naar achter (waza-ari), en werkte af met houdgreep (waza-ari-awasete-ippon).
 
Finale tegen Apti Shovlaev van Koksijde: Apti had al zijn scores gemaakt met een flitsende tai-otoshi, dus Arthur was gewaarschuwd en probeerde als eerste aan te vallen en voor Apti te blijven. Maar Apti heeft ook een goede ura-nage in huis, en kon daarmee 2 yuko’s scoren. Arthur had tussendoor yuko gescoord met sumi-gaeshi, maar kwam dan in sankaku-houdgreep terecht, kon zich niet binnen de 20 seconden bevrijden en moest het goud aan Apti laten.
 
Een tweede zilveren medaille dus voor Arthur na een succesvol judoweekend met mooi en gevarieerd judo, en scores met een resem verschillende technieken.