Arthur werd onderverdeeld in een gemengde reeks met 12 judoka’s, waarin ook een aantal judoka’s uit de -73 kg stonden. Bepaald geen voordeel voor Arthur, die inclusief ontbijt netjes 60,8 kg woog. Bovendien mocht hij ook nog de voorronde vechten.
 
Lucas Scarceriaux van RJC Wasmuel was de eerste tegenstander. Winst voor Arthur met waza-ari (sumi-gaeshi), 2 x yuko en waza-ari-awasete-ippon met houdgreep. Lucas had tussendoor yuko tegengescoord.
 
Dan verlies tegen thuisvechter Gaetan Gortz van JC Athois (yuko en ippon voor Gaetan, beide met overname naar achter), en naar de herkansing.
 
In de eerste wedstrijd van de herkansing stond Arthur tegen Brandon Happe van RJC Kanido. Brandon is Henegouws Provinciaal Kampioen in de categorie -73 kg en meer dan een kop groter en een stuk breder dan Arthur. Het was duidelijk dat lichtgewicht Arthur deze kamp niet op kracht zou kunnen winnen. Brandon dolde wat met Arthur en stond op 10 seconden van het einde 3 yuko’s voor toen Arthur plots waza-ari scoorde en via ushiro-gesa-gatame zelfs kon doorgaan naar ippon! Een geweldige opsteker en beloning  voor de dapper vechtende en niet aflatende Arthur!
 
Nu nog de kamp voor het brons tegen Cyril Dufermont van RJC Kanido: de eerste 3 minuten gaan gelijk op zonder score, en dan scoort Arthur yuko met tsuri-goshi en ippon met hiza gatame.
 
Mooi brons dus na een fel bevochten “’41ème Grand Prix de Judo de la Ville d’Ath”.