Arthur stond afgelopen zaterdag in een tabel van 16 (U 18 – 66 kg) op de “International Grand Prix Bois du Casier” in Marcinelle.
 
Eerste ronde: winst tegen Florent Meert van Sakura Braine (ippon met soto maki komi)
Tweede ronde: winst tegen Sacha Simon van JC Frameries (ippon met ude garami)
 
Halve finale tegen de Franse topper Thibaut Messent van JC Lensois: aangezien in Marcinelle het oude reglement toegepast werd, kon Thibaut Arthur tillen in sukui nage. Arthur probeerde te counteren, kwam hierbij keihard met het hoofd op de mat en bleef bewusteloos liggen. Thibaut tilde onmiddellijk de benen van Arthur van de mat, maar Arthur kwam niet bij. De medische dienst snelde toe, maar Arthur bleef roerloos. Er was wat paniek, maar uiteindelijk kon Arthur toch rechtstaan en zonder hulp de mat verlaten. Akelige momenten toch.
 
Toen Arthur wat later werd opgeroepen voor de kamp om het brons tegen Lema Mukwamu van Neko Anderlecht was hij niet voldoende hersteld, en verloor hij binnen de halve minuut kansloos met twee waza-ari’s.
 
Arthur ging voor alle zekerheid naar de aanwezige dokter voor controle en medisch attest, en kleedde zich om, maar werd plots terug naar de wedstrijdtafel geroepen. De coach van Lema had protest aangetekend tegen de einduitslag omdat Lema door een fout in de eerste ronde in de herkansingstabel ipv in de hoofdtabel was ingeschreven. Maar Lema had al zijn kampen gewonnen, en daarom besliste de wedstrijdjury om Lema op de gedeelde eerste plaats te zetten, en Arthur het brons toe te kennen.
 
En zo werd de definitieve uitslag:
 
Eerste plaatsen voor Thibaut Messent (JC Lensois France) en Lema Mukwamu (Neko Anderlecht)
Tweede plaats voor Kevin Perreire Briosa (JC Esch – Luxembourg)
Derde plaatsen voor Arthur en Lounis Saada (JC Asahi Marcinelle)
 
Het levert een speciale podiumfoto op: vijf gemedailleerden op het podium met Arthur in gewone kleren ipv in judogi…
 
Rik Van Bostraeten