Onze Deny heeft nood aan uitdagingen en trok naar Marcinelle om zich niet enkel te meten in zijn leeftijdscategorie (U13) maar om ook al eens te proeven van het zwaardere werk bij de U15. En dat deed hij met veel bravoure! Bij de U13 won Deny alle drie zijn kampen met ippon en veelzijdig judo. Kamp 1 werd gewonnen met links tae otoshi, kamp 2 met rechts ippon seio nage en kamp drie na een omdraaitechniek met ura gatame. Na de U13 had Deny echter zin naar meer en werd aan de wedstrijdleiding gevraagd of hij mocht deelnemen aan de U15. En dit mocht. Het enige probleempje was dat de weging bij de U15 in Wallonië in volledig judopak gebeurd. Zonder judopak weegt Deny 33,5 kg (dus -34 kg) en met judopak was dit 34,5 kg (dus -38 kg). In deze klasse kwam Deny natuurlijk uit tegen jongens die allemaal een kop groter waren. In de eerste kamp verloor Deny met shido van de Waals kampioen maar Deny vocht zich met 3 overwinningen op rij naar de kleine finale. Hier won hij de bronzen medaille met yoko guruma overname. Een klein vogeltje vertelt me dat we hier met een kampioen in wording te maken hebben. Dikke proficiat Deny! Blij dat je JC Gent-Drongen ook berucht maakt over de taalgrens.