Onze judokampioen Deny voorstellen hoeft niet meer. Maar dit weekend heeft Deny voor een knalprestatie gezorgd door als U13 drie tornooien te winnen. Het U13 tornooi in Kemzeke, het U14 tornooi in Zwijndrecht en het U15 tornooi in Made (Nederland).

De verslagen vinden jullie hieronder. Ik kan enkel maar zeggen, Deny chapeau. Dit belooft voor later!

 

Verslag U14 Zwijndrecht

Deny ging vandaag naar Zwijndrecht om aan U14 tornooi deel te nemen: dit zijn jongens die volgend jaar U15 zullen zijn, dus Belgisch gaan vechten. Deny weegt nu 34,5 kg, hij zal waarschijnlijk -38 kg vechten bij jeugdkampioenschappen. Dus heeft hij nu ook -38 kg gevochten. De opkomst was laag, maar gelukkig bij -38 kg 6 jongens, waarvan een paar heel goeie.2 poules van 3 elk met gekruiste halve finales en finaal.

1ste  gevecht: Deny start direct met omgekeerde ( koreaanse ) seio nage waarvoor hij wazari krijgt. Kort                   nadien krijgt hij zijn tegenstander in goudgreep, wazari awasete ippon.
2de gevecht: magere grotere tegenstander, zijn benen kan Deny in sankaku greep nemen en kantelen                      hem op zijn rug, houdgreep, ippon.Dus als 1ste in zijn poule naar halve finale tegen de 2de van andere poule: Deny krijgt yuko voor een worp, allebei gaan terug naar tachiwaza zonder maté en Deny scoort Ippon met linkse O soto gari.
Nu de finale: tegen jongen die Bekers van Gent won ( toen in -34 kg, goede gekende van Roman ) dit jaar 3de op Vlaamse en 5de op Belgische kampioenschappen ( -34 kg ). Die won ook zijn poule en daarna een halve finale.Deny moet eerst zijn pakking zoeken, hij vecht soepel, en plots verbaast hij zijn tegenstander en mij ook met heel snelle sumi gaeshi ( wazari) en rolt verder door zodat hij zijn tegenstander in houdgreep krijgt, waarmee hij yuko scoort. Verder vecht hij tactisch uit en behoudt zijn voorsprong zonder problemen.

 

Verslag U13 Kemzeke 04-10-2014:

Pas terug van zijn overwinning in Zwijndrecht in de ochtend wint Deny zijn 3 kampen in de namiddag in Kemzeke op elk minder dan een halve minuut.

Verslag U15 Made 05-10-2014n(Nederland):

Zondag was Deny in Made, Nederland waar hij opnieuw stunt.Hij woog 34,2 kg en vocht bij -38 kg U15.Hij werd ingedeeld in tabel van 32. 1ste en 2de kamp werd gewonnen met Ippon, 3de met wazari, 4de met shido.

Finale was tegen de Nederlands kampioen, Venray en Dutch Open winnaar, van wie hij verloor in de finale van Mierl. Ditmaal trekt Deny aan het langste eind en wint hij de finale met shido. Een knalafsluiter voor dit judo weekend!