JC Gent-Drongen was met een grote delegatie en veel goesting afgezakt naar Ooigem voor het groen-blauw tornooi.  Voor sommigen was het de eerste ervaring met een judo competitie en dat bracht de benodigde stress mee. Roman had geen tegenstanders in zijn eigen categorie (dus goud bij de U15, U34 kg) en vocht dan ook maar mee in een hogere gewichtsklasse waar hij tweemaal won en tweemaal verloor. Louis was niet wakker genoeg en verloor zijn eerste kamp. In de tweede wedstrijd kwam hij een goede worp in maar een vroegtijdige rijmplek werh hem fataal en met een beenveeg werd hij naar de kleedkamers verwezen. Seba verging het niet beter, verloor zijn eerste kamp maar kreeg geen herkansing. Matt en Lukas konden gelukkige het tij keren en behaalden brons in hun respectievelijke gewichtsklassen -60 en -55 kg, respectievelijk. Lukas won drie kampen en Matt twee kampen. Ook Imam won twee kampen maar kreeg er in zijn gewichtsklasse geen ere metaal mee. In de namiddag was het dan aan de beurt van onze oudere judoka’s. Voor Kaéll was dit zijn eerste judocompetitie ooit en er werd dan ook leergeld betaald (twee verloren kampen). Beter verging het Alikhan die met 4 gewonnen kampen goud behaalde in de – 66 kg. Tenslotte was het de beurt aan Friso die in een poule van 3 zat en automatisch zeker was van brons. Friso kon echter geen vuist maken en verloor zijn twee kampen. Maar weeral extra ervaing opgedaan en daarvoor doen we het. Ook nog een bedankje voor coach Kaan!