Met 11 judoka’s waaronder voor het merendeel hun eerste competitie trokken we naar Berlare. Bij de U11 mocht Robbe als eerste beginnen. Nadat de eerste competitie stress wat was gaan liggen zag je Robbe groeien in elke match. Winnen op zijn eerste competitie was echter wat te voorbarig. Ook Aaron verbeterde bij elke kamp maar ook voor hem bleef het nog bij ervaring opdoen en geen gewonnen kamp. Ramil, kon het tij keren door de eerste kamp te winnen. De twee andere kampen waren zijn tegenstanders echter iets sterker. Ook Victor wist zijn eerste kamp te winnen. Ook in de andere kampen werd hard geknokt maar zonder verdere winst.  Voor Menouar en Jef voor wie het  hun eerste competitie betekende (en dit dan nog bij de U13), was het geen gemakkelijke opdracht. Beiden vochten als leeuwen maar moesten toch ditmaal hun meerdere erkennen. Dan was het de beurt aan onze oude getrouwen. In de U13 kon Felix 1 kamp winnen maar in de twee andere wedstrijden was de tegenstand ditmaal te groot. Nils verloor zijn eerste kamp maar wist toch nog zilver te veroveren door zijn twee volgende kampen te winnen, oa met Uchi mata.Otto toonde zijn mooiste judo sinds maanden en won twee kampen met mooie seio nage en ippon seio nage’s al dan niet in combinatie met o soto gari. Enkel een judoka van Hamme, Noah, kon hem nipt stoppen om de overwinning te nemen en moest Otto genoegen nemen met zilver. Mohammed en Ibragim lieten er geen twijfel overbestaan wie de beste waren in hun poule en konden zich beiden tot Provinciaal Kampioen scoren. Als trainer kan ik tevreden terugblikken op onze prestaties. Ondanks dat het aantal overwinningen bij onze nieuwe wedstrijdjudoka’s nog aan de lage kant is, hebben ze toch blijk gegeven van de juiste vechtersmentaliteit. Dat belooft voor de toekomst.