Vroeg opstaan op zondagvoormiddag om in de mottige vjf dojo in Zele shiaipuntjes te gaan sprokkelen, is niet meteen het leukste deel van de judosport. Als je dat dan echter met zo veel strijdlust en de nodige puntjes kunt afronden, ga je met de meeste voldoening de rest van je zondag (en misschien wel de hele week) tegemoet ! 
Judoclub Gent Drongen kon zoals steeds weer rekenen op een goeie en sterke delegatie van 5 judoka’s : Arman, Lukas, Borre, Sebastien en Kiran. Arman maakte een punt door met een tomoe nage, waza ari te verdienen. Lukas zond zijn eerste tegenstander ferm de lucht in met een sterke counter op osoto gari en kon zijn tweede, ietwat agressieve tegenstander goed afhouden. Hiki waki echter en dus geen punten voor beide judoka’s. Borre was ook sterk, ondanks zes maand out wegens blessure, begon hij gretig aan zijn eerste kamp en kon met kouchi die volgde op zijn uchi mata aanval een mooie ippon scoren. De tweede kamp was er nog wat te veel aan maar er zit voldoende jus in ! Sebastien kon ook zijn graantje meepikken en gaat eveneens met een shiaipunt naar huis. Alleen Kiran gaat deze keer met lege handen naar huis, maar wel met opgeheven hoofd want hij vocht als een beest.
Blijven volhouden jong grut, die zwarte gordel is in aantocht ! Nog ietwat meer trainen nu en ik ben zeker dat die shiaikaart op het einde van het seizoen vol staat !

Een aantal filmpjes staan op onze Facebook groep. Check it out!