Deny heeft een paar vrienden die worstelen, en hij is 3-4 keer gaan trainen bij hun in oktober. De voorzitter van “Kampioen Gent” stelde voor om aan de Gouden Gordel tornooi mee te doen en Deny wou proberen. Veel deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk. In het totaal 12 deelnemers bij – 38 kg. 

Deny begint van 1/8 finale en eindigt snel met een serie van drop seoi nages, die telkens 4 punten opleveren, en het gevecht stopt bij 10 punten verschil of als je je tegenstanders tegen de mat drukt met beide schouderbladen.

1/4 finale tegen de Fransman bleek moeilijkste: constant gevecht in ne waza, halve minuut voor einde verliest Deny met 7 tegen 12 punten. Door zijn goede conditie kon Deny doorzetten, hij scoorde eerst 4 punten met een soort o-uchi/uchi-mata, daarna nog 2 punten voor achter de rug te kunnen draaien van de tegenstander. 13 tegen 12. Was spannend!

1/2 finale was iets makkelijker doordat te tegenstander van Hasselt bleef  staand vechten.

In de finale kaunterde Deny het beenaanval mooi met harde o soto gari, in judo was het ippon en hier maar 4 punten, daarna scoorde hij nog met 4 punten techniek. Verder vocht Deny rustig uit en verdedigde zijn voordeel in punten.

Zo kon Deny aan zijn vrienden bewijzen dat judoka ’s kunnen ook goed  met hun regels vechten: benen pakken, no gi, andere punten telling – maakt niet uit. Judo rules! Knap gedaan Deny!