Geen podium voor Gauthier wel een ziekenbed op spoed . Gauthier had zich twee weken terug geplaatst voor het BK. In zijn eerste kamp kwam hij uit tegen Ez Zerrad Naoufal die op het WK juniores nog 7de werd. Dus wat ingecalculeerd was gebeurde en Gauthier laat zich in de eerste seconden al verrassen met ippon seio nage. In de herkansingen vocht Gauthier tegen Bruggeman Jos die hij reeds verslagen had op het VK. Gauthier kon hem bijna wurgen maar de scheidsrechter zei net Maté. Maar door een aantal verkeerd geplaatste tomoe nage aanvallen van de tegenstander bezeerde Gauthier zich zwaar aan zijn kruis. Ondanks de braakneigingen en de pijn vocht Gauthier nog verder in de golden score waar hij alsnog verloor. Aangezien Gauthier daarop continu moest overgeven en er ook bloed in zijn urine was werd hij naar de spoed gevoerd voor een echografie. Daar werd een kleine scheur en zware kneuzing vastgesteld. Maar een operatie was gelukkig niet nodig. We wensen Gauthier een spoedig herstel toe! Because interclub is coming . Oh ja en Bruce (JC Koksijde) verloor zijn eerste kamp, won zijn herkansing en verloor dan voor de derde plaats. Dat is altijd een zure maar op het BK staan zijn er niet veel gegeven.