Resultaten Belgisch Kampioenschap Seniors 2019: Deny behaalt als U18 een bronzen medaille!!!

Twee deelnemers deze ochtend aan het BK seniors die doorging in Deurne. Bruce (-90 kg) en Deny (-60 kg) kregen in de eerste rond, respectievelijk de latere Belgische kampioen Jeremie Bottieau en de latere Vice-Belgisch kampioen Julien Debruycker voorgeschoteld. Ondanks een goede kamp werden beiden naar de herkansingen verwezen.

Daar kon Bruce niet door het verdedigend judo breken van zijn tegenstander en werd Bruce uitgeschakeld.

Deny kon direct verder vechten voor de derde plaats en die werd met verve gewonnen. Het is van de periode 1968-1973 geleden dat JC Gent-Drongen nog eens een medaille kon halen op een Belgisch senioren kampioenschap (Robert Pieters behaalde toen verschillende medailles waaronder ook BK bij de -80 kg).

Deny zorgt dus eindelijk voor de aansluiting met ons roemrijk verleden. En deze exploot is des te meer verbluffend aangezien Deny pas 17 jaar is. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit. Dikke proficiat aan beide kampers om onze kleuren zo te hebben verdedigd!