Goud voor Karim en Ibragim! Brons voor Charlotte.

Met zes deelnemers trokken we naar Ingelmunster om ons te meten met een internationaal gezelschap (wel minder internationaal dan anders). Karim mocht als enige U15 van JC Gent-Drongen de spits afbijten bij de – 34 kg. Met drie overwinningen werd het goud binnen gehaald. Bij de U18 vochten Laura en Noah een goede kamp maar konden ze toch niet winnen. Maar goede progressie in de manier van vechten. Het was dus aan Ibragim om de meubels te redden en dat deed hij door driemaal te winnen bij de U18 en twee Nederlandse judoka’s naar huis te sturen. Bij de U21+ zat Bud bij de -81 kg in een zeer zware klasse. Uiteindelijk sneuvelt Bud in de eerste klasse en ook geen herkansingen. Charlotte zat bij de -70 kg in een poule van 5 met een vrij grote variatie in graden (van groen tot en met 4de dan). Tegen de groene gordel werd vlot gewonnen. Tegen de 4 de dan werden de fouten afgestraft. De derde kamp werd gewonnen door een forfait wegens een blessure van een tegenstander. En tegen de Engelse werd geen brexit scenario te voorschijn getoverd en verloor Charlotte. Eindresultaat brons. Morgen zijn onze kleine mannen aan de beurt. Wel zonder Bilal want die is ziek gevallen.