Belangrijk nieuws! Renovatie sporthal Keiskant en tijdelijke pop-up dojo JC Gent-Drongen.

Dag iedereen,

Dit jaar is al een jaar geweest waar we ons voortdurend opnieuw hebben moeten aanpassen aan een steeds wijzigende realiteit. Waren het niet de corona perikelen dan komt er nu ook nog renovatie werken wat roet in het eten gooien. Maar niet getreurd het zit in het DNA van een judoka om flexibel om te gaan met wijzigingen. Dus wat staat er allemaal op stapel de komende maanden.

 1. Sporthal Keiskant krijgt een nieuwe binnenverlichting en nieuwe sportvloer en sluit dus zijn deuren vaan juni tot waarschijnlijk eind augustus. Dit betekent dat de laatste judo lessen voor de jeugd in de Keiskant vallen op pinkstermaandag 23 mei (6-9 jaar) en donderdag 27 mei (9-13 jaar). We hervatten de lessen hopelijk op 2 september (voorlopig alle leeftijden).
 2. Sporthal Gusb is wel nog open in juni. Hier is de laatste les op zondag 20 juni. Enkel jeugd. We hervatten de lessen in het Gusb vanaf zondag 22 augustus (9-10h30 jeugd 6-13 jaar) en van 10h30-12h (+ 13 jaar).
 3. Als alternatief voor de weggevallen trainingen in juni en omdat vanaf 1 juli eindelijk onze 13 + hun judo trainingen mogen hervatten hebben we een tijdelijke zomer pop-up dojo geregeld. Voor de maand juni enkel jeugd. Voor de maanden juli en augustus enkel 13 jaar en ouder. Deze pop-up dojo zal gevestigd zijn in de Meubelfabriek. De Meubelfabriek is een tijdelijke invulling ondersteund door de Stad en sogent waarbij de voormalige bowling De Meibloem en de meubelfabriek ‘Pauvers-Vandenberghe’ in de Meibloemstraat plaats maken voor buurtfuncties en groen om zo extra ‘zuurstof’ te geven aan de Brugse Poort, één van de dichtst bebouwde wijken van Gent. Het volledige complex is ruim 8.000 m² wij huren daar een klein stukje vanaf om te kunnen judoën.

Locatie Pop-up dojo:

Ingang via Meibloemstraat 18, 900 Gent of kan ook nog via Kastanjestraat (wordt nog later gecommuniceerd)

Trainingsuren:

 • Juni (jeugd 6-13 jaar, bubbel van 10) start donderdag 3 juni
  • Dinsdag 19-20h30 (6-9 j)
  • Donderdag 19-20h30 (9-13 j)
 • Juli en augustus (enkel 13 jaar en ouder en hopelijk grotere bubbel van 10). Donderdag 1 juli start maar geen les op 6 en 8 juli (wegens Hellweek)
 • Dinsdag 19-20h30
 • Donderdag 19-20h30

Heel belangrijk! Sommige oudere judoka’s hebben hun vergunning niet verlengd omdat ze niet konden trainen. Als jullie toch in juli willen hervatten gelieve dan dringend opnieuw jullie vergunning te verlengen en dit ten laatste tegen 15 juni!

Ik kijk er al naar uit om jullie allemaal deze zomer in onze pop-up dojo te mogen ontmoeten (jawel primitief zonder kleedkamers of douches) maar met veel judo goesting!

Groetjes

Marnix