Goud voor Marwan en zilver voor Matisse! Vandaag deden verschillende van onze judoka’s voor de eerste keer mee aan een groen-blauw tornooi en met mooie resultaten. Bij de U15 was het eerst de beurt aan Gabriel in de -50. De eerste kamp werd gewonnen maar in de tweede kamp was de tegenstander een maatje te groot. Ook de kamp voor het brons werd verloren. Bij de U18+ traden Ahmad, Bunyamin, Matisse en Nikitas voor de eerste keer aan op een wedstrijd. Bunyamin (-73 kg) kwam een waza ari voor maar wierp zich zelf op de rug en ippon tegen. Ahmad (-81 kg) deed quasi hetzelfde. Wazari voor maar dan toch nog op het einde struikelen over de eigen voeten. Bunyamin kreeg nog een herkansing maar kon geen vuist meer maken. Nikitas (-81 kg) won zijn eerste kamp overtuigend maar kwetste zich aan de schouder in de tweede kamp en moest forfait geven. Spoedig herstel gewenst. Marwan (ook – 81 kg) moest dan maar de eer hoog houden en won drie kampen op rij en nam daarmee het goud mee naar huis. Matisse was in de – 90 kg in een piule ingedeeld. Daar won hij twee van de 3 kampen met zilver tot resultaat. Voor zijn eerste competitie schitterend maar het kon even goed goud geweest zijn vandaag. Bij de bruine-zwarte gordels trad Wibbe aan in de -90 kg. Zijn eerste kamp won Wibbe met een schitterende counter en dus eerste shiai punt binnen. De tweede kamp werd echter verloren en ook de derde kamp. Maar de dag kan niet meer stuk voor Wibbe. Dikke proficiat iedereen.