De X-team training van 8 oktober zal doorgaan in de klimzaal Bleau aan de Rooigemlaan 180 B. het Boulderen’ (of blokklimmen) is een ideale voorbereiding voor onze jonge competitejudoka’s en bestaat uit het beklimmen van lage structuren of rotsen zonder gebruik te maken van touwen. 

Boulderen is geen conditiesport, maar kan qua gebruik van spiergroepen wel als een totaalsport beschouwd worden. Wie denkt dat je enkel armkracht nodig hebt, heeft het fout. Vertrouwen in je voeten en een flinke portie techniek zijn onontbeerlijk. Ook lichaamscoördinatie en evenwicht zijn belangrijke elementen in het klimmen net zoals we terug kunnen vinden in de judo.

Inschrijving

Inschrijven vooraf is nodig bij Bernard. Dit doe je best per mail (bernard.schoot@gmail.com) of op één van de trainingen.

Afspraak is om 9h15 stipt aan de klimzaal Bleau Rooigemlaan 180. Het einde is voorzien tegen 10h30. Uitzonderlijk wordt deze activiteit ook opengesteld voor niet X-team leden. Maximaal bezetting echter 25 dus haast je om jou in te schrijven bij Bernard!