Arthur was vandaag aan de slag op het eerste Kreasatornooi in Houthalen. Hij stond in een sterke poule van 4 en mocht beginnen tegen Nederlands-Limburgs kampioen Dirk Stoffels. Na 4 minuten won Arthur de wedstrijd met yuko, gescoord met een heupworp.
Zijn tweede kamp tegen Shamil Tchekuyev (brons op het BK 2011) verloor hij met 4 x yuko, maar tot op het laatst bleef hij gaan voor de winnende waza-ari of ippon.
Door het kluwen van gewonnen partijen, technische punten en onderlinge confrontaties stond al vast dat Arthur derde en Damiano Vranken eerste zouden worden in hun poule voordat ze tegen elkaar begonnen. De uitslag van die kamp kon daar niets meer aan veranderen. Zo konden ze een soort randori vechten, waarbij Arthur eerst in een houdgreep terecht kwam, maar na 24 (!) seconden kon ontsnappen. Later scoorde Damiano dan een tweede waza-ari met een heupworp en won zo al zijn wedstrijden vandaag.
 
Rik Van Bostraeten