De ochtend der pupillen…

… was goed voor 1 gouden medaille van Muhammed, die opnieuw judo toonde waar vele groten een puntje aan kunnen zuigen; zjin handelsmerk uchi mata leverde hem de snelste score op: 2 seconden.  De officiele tijdopnemer was zelf nog niet klaar en drukte pas af op 4 seconden… maar no worries, binnenkort telt onze eigen club misschien zijn eigen opnemer? 😉

Ondertussen was Laura ook aan de beurt.  Zij had haar knuffel meegebracht, want dat beest doet wonderen. 2 x winst, 2x verlies, in haar moeilijke poule van 5 judoka’s.  Zilver

Otto werd foutief beoordeeld door de jeugdscheidsrechter: hij viel over zijn voeten op z’n poep en kreeg ippon tegen. Door die teleurstelling was Otto wat in de war en verloor de tweede wedstrijd.  Maar de derde was a phantom match… De tegenpartij gaf ‘waarschijnlijk’ forfait toen ze de Witte Leeuw zagen klaarstaan.  Toch goed voor een derde plaats.

Nils vocht zéér gretig: mooie o soto gari met stevige houdgreep tot gevolg.  En wat een mooie sasaei! Actie-Reactie had deze knaap goed begrepen en toverde een overname op kochi guruma uit zijn hoed.  Zeker van zilver en daar bleef het bij.  De derde partij was een sterke tegenstander.  De traantjes waren helemaal niet nodig, want zéér mooi judo gezien.

Deze keer was Owen wakker – al doen de foto’s het niet vermoeden 😉 – en won 2x.  Jim – die ook in een poule van 5 uitkwam – won 3x.  Beide ook goed dus voor de zilveren plak.  Wel in de toekomst sneller durven schakelen én aanvallen.  Jullie kunnen het!

Felix had wat stevige tegenstanders vandaag.  Wij noemen dat ‘leergeld betalen’.  Toch goed gevochten en vergeet niet, je deelname en je inzet zijn voor ons van zeer groot belang, dus proficiat.

Om exact 14u was het dan aan de miniemen.

Deny, Göran, Roman en Jef wonnen elk goud.

Eerlijkheid gebied me te zeggen dat het deze keer voor sommigen iets minder vlot ging dan in Zelzate.  Dat zag Hendrik ook… met bedenkelijke blik legde hij de gevechten verder vast op film.  Net zoals Oumar.  Waarvoor dank trouwens!

Maar de 4 golden boys hebben er moeten voor strijden.  Wat goed is… er mag wat tegenstand zijn.  De helft van de gevechten werd gewonnen op grondwerk: gesa gatame en kuzure gatame.  Deny draaide zijn tegenstander met zijn YouTube kanteltechniek, wat hij reeds eens heeft mogen demonstreren in de les… mooi werk van alle 4. Roman leverde een mooie tai otoshi af en vond zelf de tijd om tijdens de houdgrepen door nog even te lachen naar de fotograaf.  En Göran schudde een combi van ippon links gevolgd door ko soto gari uit de mouw.  Jef vocht de laatste partij van de dag, maar stroef kon je hem allerminst noemen. Knap judo Jef en heeft duidelijk honger naar meer…

Louis ‘aka Panda’ is zijn naam waardig!  Maar enkel als het de ‘kunfu panda’ betreft.  Wat een inzet!  De eerste partij kwam hij achter met wazari én yuko, om uiteindelijk terug te vechten en de tegenstander met ippon te vloeren en onmiddellijk door te vechten op de grond.  Jammer van dat derde gevecht waar een wazari voorsprong uit de hand werd gegeven.

Onze vriend Mauro werd in de eerste wedstrijd pijnlijk gevloerd.  Hij kwam nogal hard met zijn tanden en neus in de mat terecht – terwijl hij een goed gevecht leverde – … en hield het verder spijtig maar helaas voor bekeken.

 

Eindresultaat: GENT- DRONGEN de finale beker voor de welverdiende 2de plaats (24 punten – eerste plaats 30 punten)

Totaal van de dag:

5 gouden

4 zilveren

2 bronzen

2 vierde plaatsen

 

 

VIDEOVERSLAG DENY EN LOUIS

VIDEOVERSLAG JEF

VIDEOVERSLAG ROMAN

VIDEOVERSLAG GORAN