Judoclub de Gand is weer eens met een kleine delegatie afgezakt naar de shiai in Zele, met zijn zessen. Jammer genoeg konden onder het toeziend oog van Kaan enkel Koen en Tine een puntje pakken.  Bij de bruine gordels mocht Jonas de spits afbijten, hij vocht dapper maar beide partijen konden geen punt scoren, hiki wake. Een uitstekende poging van Bart tot het uitvoeren van een yoko wakare, maar jammer genoeg leidde dit tot geen score, beide gevechten heel sterk gevochten, maar 2 keer gelijkstand. Ons vonkske ‘Arthur’ moest het onderspit delven en werd verrast met tane otoshi. Nog niet gerecupereerd van zijn eerste kamp, moest hij onmiddellijk de mat op en werd spijtig genoeg opgepikt door een snelle uchi mata. Onze Bernard, als enige in zijn categorie, werd doorgeschoven naar de -90 waar hij snel het verschil merkte in gewicht (11kg). Na een hele kamp zich sterk te houden, werd hij de laatste 30 seconden toch verrast wat leidde tot een waza-ari voor de tegenstander. Maar niet getreurd, er is ook goed nieuws. Onze vrouwen dan. Tine kwam als eerste aan de beurt, won haar eerste kamp vlot, maar verloor daarna jammer genoeg haar 2de kamp. Dan was het de beurt aan onze trots van de club, Koen. Hij won zijn eerste kamp uitstekend met een mooie overgang naar ne waza, en kon zijn tegenstander probleemloos de volle 20 seconden in houdgreep houden. Zijn tweede kamp was een verloren strijd op voorhand, hij vloog snel over zijn tegenstander heen met yoko tomoe nage en landde vlak op zijn rug.

Proficiat dames en heren, iedereen heeft zijn best gedaan

Uw verslaggever van dienst Kaan

Videoverslag Koen