Onze jonkies (U11) gingen op middelmatige wijze winnen in Kemzeke. In totaal 9 keer gewonnen en 8 keer verloren. Er waren twee uitblinkers : Laura met haar mooie vechtlust en inzet en Muhammed met zijn linkse Uchi Mata from hell ! Laura won haar 2 eerste kampen in houdgreep, haar laatste kamp kwam ze uit tegen een technisch en mentaal sterkere tegenstander. Nochtans verweerde ze zich zeer goed en zou het op een slechte dag van deze tegenstander gerust eens omgekeerd kunnen zijn. Elke kamp moet gevochten worden … . Muhammed won zijn eerste kamp in drie seconden met, juist, linkse Uchi Mata. Zijn tegenstander wist niet wat hem overkwam. Geen coachingcommentaar op deze eerste kamp dus, behalve misschien dat hij zich moet voorbereiden op een alternatief want dat zijn tegenstanders hem gaan beginnen door hebben. De tweede kamp van Muhammed werd gewonnen op forfait. De derde kamp was al iets moeilijker. Daar duurde het een minuut voor zijn techniek zat en scoorde hij een waza ari. Hij moest dus afronden in een houdgreep, waarop hij mooi afwerkte in yoko shiho gatame, Ippon, en drie op een rij, proficiat !

Andere scores :

Felix drie keer verloren. Trainen op wat vechtlust en gretigheid, willen winnen Felix ! Kies je een eigen techniek en oefen die heel veel op training. Vergeet op grond niet te vissen naar de benen. Bij je tweede kamp kreeg je beide benen van je tegenstander kado maar je liet ze aan je passeren. In een volgende competitie willen we je eigen techniek en gretigheid van op de training zien !

Otto, twee keer winst op beslissing en één keer verloren. De aanvalslust van Otto werd beloond door de scheidsrechters maar beter hang je daar niet van af Otto. Trainen op je kumikatawerk (controle en doorbreken). Werk maar op je seionage en of haraigoshi met als alternatief ko-ouchi make komi of osoto-make komi. Draai goed in bij je tegenstander, rug tegen zijn buik.

Nathan, 1 keer gewonnen. Een mindere dag voor Nathan waar hij niet meteen een antwoord wist op het werk van zijn tegenstanders. De twijfel sloeg al toe bij de voorbereiding toen hij niet heel goed kon beslissen over zijn voorkeurstechniek. Het bleek ook toen hij uiteindelijk osoto gari inkwam en daar niet genoeg energie inzat om zijn tegenstander te vloeren. Je mentale kracht is echter super want de tweede tegenstander wierp zichzelf neer voor je voeten, the dark force van Nathan ! 🙂

Jim, moest slechts 2 keer vechten en won hier 1 kamp van. Voeldoende gretigheid en pogingen van Jim. Zijn evenwichtsverstoringen zijn goed echter de uitvoering ontbreekt soms nog. Dat ene stapje nog verder durven gaan, daar kan aan gewerkt worden.

Proficiat iedereen voor jullie inzet !

Binnenkort x-team trainingen. We gaan in een stijgende lijn werken en volgende keer probeert Felix 1 kamp te winnen, Otto kan er drie halen en Nathan 2. De rest houdt de koers aan ! 

Vg,

Bernard.

De U13 had het nadeel dat veel judoka’s van ons team in dezelde poule zaten. Dit was zo met Göran en Deny, evenals Louis en Sebastien. Niettemin behaalde we toch ook hier mooie resultatan. Goud voor Deny (drie kampen gewonnen) en Rachid (1 kamp gewonnen maar iedereen van zijn poule had 1 verloren). Louis won twee van zijn drie kampen en behaalde zilver. Brons was er voor Göran en Sebastien. Beiden wonnen 1 kamp. De worp van Göran was wel eentje om in te kaderen. Een linkse uchimata een judo kampioen waardig. Göran heeft zich echter ook gekwetst en ligt net als Jef momenteel in de lappenmand. Zondag 27 oktober is het X-team training. Om 9h lopen en dan om 10h30 judo!

Göran zijne prachtige uchi mata