Arthur wil aan de interclub meedoen in de categorie – 60 kg, en let sinds de laatste shiai met Mc Donald’s streng op zijn voeding. Groenten, kip, vis en water zijn zijn deel, zelfs een glas karnemelk is al een verzetje… Maar kijk: deze morgen om 11u woog hij in Oud Turnhout 58.9 kg (kurk)droog aan de haak.
 
Er waren 15 deelnemers bij de U 18 – 60 kg. Arthur ging van start tegen Joppe Van Den Sande van Herenthout en won met yuko (houdgreep) en ippon (sumi gaeshi). Daarna was Mikey Smet van Boom Schelle aan de beurt: winst voor Arthur met ippon (houdgreep) en in de halve finale versloeg Arthur Arno Vandevoort van Merchtem met yuko (tane otoshi) en opnieuw ippon (ko uchi gari).
 
In de finale moest Arthur de duimen leggen tegen tweevoudig Belgisch kampioen Abdullah Adashev van Antwerp United, maar dat is geen schande.
 
Zilver: een mooi resulaat!
 
Rik Van Bostraeten