Op 10 januari 2016 vond voor de 40e keer het Matsuru Dutch Open Espoir Judo toernooi plaats in Eindhoven. Het toernooi is bedoeld voor de beste wedstrijdjudoka’s in de leeftijdscategorieën -15, -18 en -21 jaar. Voor de leeftijdscategorieën  -18 en -21 geldt dit toernooi zelfs als een Nederlands meetmoment voor deelname aan EK’s en WK’s.In de vorige editie namen 1800 judoka’s deel uit de meeste Europese landen, maar ook uit landen zoals de Oekraïne, Kazachstan, Guinea, Litouwen, Rusland en Zuid-Afrika. Deny moest in zijn klasse U15,-38kg uitkomen in een reeks met maar liefst 51 deelnemers.

Deny was niet vrijgeloot en begint vanaf de 1ste ronde. De eerste tegenstander is direct een zware noot om te kraken. Derde van het Nederlandse kampioenschap en 2de op Dutch Open vorig jaar. Lastige kumikata, Deny krijgt een shido, maar op het einde lukt zijn lievelingshoudgreep, de scheidsrechter roept toketa na 10 seconden alhoewel Deny bleef hem vasthouden, gelukkig voldoende voor een yuko. Daarna loopt de tegenstander naar Deny, hij draait in, botsing met hoofd, te tegenstander komt “zwevend” recht maar kan  de laatste 6 seconden niet uitvechten. De 2de tegenstander kent Deny goed, maar loopt ook in dezelfde houdgreep.

De 3de tegenstander is de regerend Nederlandse kampioen. Die won zijn 2 gevechten ervoor in minder dan halve minuut, Deny probeert alles maar weer niet goed bij kumikata, krijgt yuko en shido tegen.
Gelukkig wint deze zijn volgende gevecht met overtuiging, trouwens hij wordt ook de 1ste op deze tornooi, en zo kan Deny herkansen. 
De 4de tegenstander is minder bekende Nederlander, Deny wint opnieuw met eenhoudgreep. De vijfde kamper
 was 3de van  Dutch Open 2015, Deny neemt meer initiatief en wint met 1 shido.
De 6de tegenstander is een Zweed, Deny krijgt vlug 2 shido’s tegen, papa moest hier wel een paar harde woorden zeggen om deze situatie te veranderen, en dat lukt, de tegenstander krijgt ook 2 shido’s, in Golden Score blijft Deny aanvallen en shido winst.
7de gevecht is voor brons tegen een andere Zweed, verliezer van halve finale van andere kant,
hier gaat het van begin goed, bij de eerste aanval krijgt Deny yuko voor een mooie ashi barai, daarna krijgt hij hem in zijn houdgreep en Ippon. En brons binnen!!!
Fantastische prestatie Deny!!!. En wat ik hier ook zie is dat JC Gent-Drongen, volgens plan, zeer gevaarlijk begint te worden op grond! Mooi zo. 2016 begint schitterend.