Op de eerste dag van de jeugdkampioenschappen trad het kruim van onze jeugd judoka’s aan. En dat ze niet ontgoochelden dat bewijzen de resultaten. Op de 5 deelnemers van vandaag konden er zich maar liefst drie zich kronen tot Vlaams kampioen in hun reeks. Armin won al zijn kampen overtuigend bij de U15 (-55 kg klasse) en mag zich een jaartje de beste judoka noemen van Vlaanderen in zijn gewichtsklasse en leeftijdsgroep. Amir moest iets meer uit zijn pijp komen maar kon ook al zijn kampen bij de U15 (-60 kg) winnen en kan dus volgende week ook proberen de Belgische titel binnen te halen (vorig jaar reeds zilver op het BK gehaald). Ten slotte kon Maité opnieuw haar plaats opeisen bij de meisjes U15 (-63 kg) door bijna al haar tegenstanders vakkundig in een houdgreep te leggen. Bilal, die ondanks zijn duimkwetsuur toch aantrad liet zich in de eerste kamp verrassen en verloor op strafpunten. In de herkansingen vocht Bilal zich echter naar de kamp voor het brons die hij jammer genoeg verloor. Een 5de plaats is altijd wat zuur maar met zilver op het PK en nu 5de hier mag Bilal nog steeds tevreden terug kijken op zijn parcours bij de -60 U15. Tenslotte kwam Umar ook nog op het strijdtoneel bij de -34 kg.Echter wat gebrek aan competitie ritme deed hem de das om. Maar goede vechtlust. Morgen treed Karim nog in het strijdperk bij de U18. En volgende week is de afspraak op het Belgisch Kampioenschap in Tielt. Dikke proficiat aan iedereen. Eerste maal dat we drie Vlaamse kampioenen ter gelijkertijd in onze rangen mogen vieren.#veryproudcoach