Hoi beste clublid, of familielid van clublid,

Net voor de coronacrisis uitbrak en de hele wereld in lockdown plaatste, bestond het plan om een nieuwe Japanreis te organiseren voor leden en sympathisanten van JC Gent-Drongen in 2023. Corona stak daar geen stokje, maar een regelrechte balk voor. Maar na regen komt zonneschijn en na corona kwam terug hernieuwde vrijheid. Dus hebben we vanuit het clubbestuur besloten om Japan 2023 gewoon één jaar door te schuiven en er Japan 2024 van te maken. We hebben reeds de eerste contacten gelegd met onze vaste reisbegeleiding ter plaatse en die ziet het ook helemaal zitten.

Opzet: we weten dat er ZEER VEEL interesse is in deze reis. Judoka’s die eerder zijn meegegaan en opnieuw mee willen, judoka’s die eerder nog te jong waren en nu voor de eerste keer meewillen, nieuwe leden die Japan ook de eerste keer willen zien en ouders van leden die ook het land van de reizende zon willen leren kennen. Daarom hebben we een nieuw concept uitgedacht dat de lokale reisgids ook haalbaar lijkt:

Voor Japan 2024 gaan we het aantal toegelaten deelnemers verdubbelen, met een maximum van veertig personen. Omdat het niet praktisch is om je met zo’n grote groep op rondreis te begeven, gaan we die groep dan ook ter plaatse opsplitsen in twee gelijkwaardige groepen van maximum twintig personen. Beide groepen zullen sowieso dezelfde highlights van Japan te zien krijgen, en de groepen zullen ook een deel van de reis samen doormaken, maar ook een groot deel apart om het praktisch haalbaar te houden. De indeling zal worden opgemaakt op basis van een aantal criteria, eens we een zicht hebben op de deelnemers.

Enkele inhoudelijke highlights die, weliswaar nog niet bevestigd, al deel uitmaken van onze wish-list voor Japan 2024 zijn:

 • Osaka
 • Hiroshima
 • Nara met zijn tempels
 • Kyoto met Shirasi-jo (witte reigerskasteel), Kinkaku-jo (gouden tempel), Ryan-ji (zen tuin met 7 stenen) en Fushimi inari shrine
 • Miya-jima
 • Tokyo met de Kodokan, Sengakuji temple
 • Fukuoka met het Hakata Gion Yamasaka festival (op 15 juli)
 • Fuji yama
 • een ritje met de Shinkansen
 • een Sumo-tornooi
 • een overnachting in een traditionele herberg met thee ceremonie

Periode:

Ligt nog niet geheel vast maar we voorzien een reis van ongeveer 14 dagen ergens in juli 2024, vermoedelijk vertrek ergens tussen 10 en 14 juli (maar dit is nog volledig onder voorbehoud)

Kostprijs:

Ook deze ligt nog niet vast, maar rekening houdend met de prijzen die we vroeger betaalden en de inflatie die we allemaal goed gemerkt hebben de laatste jaren, vermoeden we dat deze reis per persoon rond de 4000 EUR zal draaien, exclusief de maaltijden ter plaatse nog. De meeste overnachtingen doen we op basis van kamer + ontbijt. Soms kan het ook half pension zijn.

Spaarplan:

Voor de geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om een spaarplan te openen bij onze club, net zoals voor vorige reizen. Hierover meer nadat eind deze maand onze interessepeiling klaar is.

Interessepeiling: De personen die net voor de coronacrisis reeds inschreven voor Japan 2023, zijn intussen persoonlijk aangeschreven en kregen reeds de kans om hun interesse te hernieuwen. Nu stellen we de reis verder open voor alle clubleden en bijkomend voor familieleden van onze clubleden.

Ben je serieus geïnteresseerd om deel te nemen aan deze reis, laat het ons dan weten via onderstaand formulier. Let op: het gaat om een serieuze interessepeiling, met andere woorden je moet nog niet zeker zijn dat je wil meegaan, maar je moet er eigenlijk toch wel al van overtuigd zijn dat, behoudens heel serieuze tegenslagen, je sowieso wel van de partij wil zijn.

https://forms.gle/ygPy9ddMmPU8fxAq7

We laten deze interessepeiling eventjes open: je kan ze invullen tot zondag 19/03/2023.

Voor nog meer info en alle verdere praktische beslommeringen kan je contact opnemen met Koen Suttels op koen.s@judogent.be

Veel judogroetjes!

Het bestuur