Het getuigt van branie en lef om als 1ste jaars U15 en U18 aan het tornooi van Ingelmunster deel te nemen. Met deelnemers uit Frankrijk, Engeland, Nederland, Luxemburg en Finland beloofde het inderdaad een serieuse kluif te worden voor onze deelnemers. Umar Koloev mocht de spits afbijten bij de U15 (-38kg). Hij won de eerste kamp, verloor de tweede maar won opnieuw zijn eerste herkansing. In de tweede herkansing sneuvelt hij echter. Ibragim Bataev verloor de eerste kamp bij deU15 (-55 kg). In de herkansing werd hij echter uitgesloten (Hansoku make) wegens een armklem aan te zetten tijdens zijn worp. Bij de U18 was Armin Verhaeghe bij de -60kg vrijgeloot in de eerste ronde. Zijn eerste kamp en nadien de eerste herkansing werd echter verloren. Het niveauverschil met de oudere U18 was nog te groot. Maité Pieters verliest de eerste kamp maar wint haar eerste herkansing. In de tweede herkansing verliest ze echter en dus ook exit. Alle ogen dus op Amir Bataev die qua aantal deelnemers in de grootste categorie zat (-66 kg en 34 deelnemers). Zijn eerste kamp won Amir. In de tweede kamp tegen een Nederlander kwam het maar liefst tot een golden score van 7 minuten bovenop de reguliere tijd. Deze uitputtingslag verloor Amir op strafpunten. In de daaropvolgende herkansingen heeft Amir echter zijn tweede adem gevonden en zet hij twee Nederlanders en één Brit opzij. In de kamp voor de derde plaats won Amir dit eveneens van een Nederlander. Bij de eerste 4 behoren van een groep van 34 judoka’s waarvan velen tweede en derdejaars U18, je moet het maar doen. Een zeer dikke proficiat Amir! Je zorgde nog net op tijd voor een bronzen randje op een anders niet zo succesvol tornooi voor onze club vandaag. Blijven trainen en bijleren is echter de boodschap.