Na de wedstrijden gisteren van de kleine mannen was het vandaag aan ons grof geschut om in Zelzate van zich te laten horen. Bruce deed dat met verve door bij de U21+ in de -90 kg klasse het goud te veroveren met 3 overwinningen op rij. Oscar klaarde deze job met evenveel bravoure en ook 3 gewonnen kampen bij de U15 in de -66 kg klasse. Nog in de U15 verloor Gabriel Jakhia zijn eerste kamp. De eerste herkansing won Gabriel maar in het gevecht voor de 3de plaats liet hij het brons ondanks een waza ari voorsprong uit zijn vingers glippen maar een mooie 5de plaats bij de -50kg. In de -55 kg won Matteo zijn eerste kamp overtuigend. In de tweede kamp tegen de latere winnaar verloor hij enkel op strafpunten. In de herkansingen werd een door hem gemaakte waza ari eerst aan Matteo gegeven maar nadien door de hoek scheidsrechters aan de tegenstander gegeven. Volgens mij een foute beslissing. Niettemin zwaar onder de indruk van Matteo’s vechtlust. Het tij is gekeerd. Dat belooft. Bij de U18 verloor Seba zijn eerste kamp tegen de latere winnaar. De eerste herkansing in de -81 kg won Seba van een bruine gordel en dus shiai punt. Daarna sneuvelt Seba echter in zijn reeks. Armin (-66 kg) verliest zijn eerste kamp van een zwarte gordel maar kampt zich weer in het spel door eerst te winnen van een zwarte gordel en dan een bruine gordel (2 shiai punten bij). In de kamp voor brons verloor Armin echter. Mooi judo gezien vandaag. Trotse coach.