Terwijl naar gewoonte onze examinandi voor shodan aan het trainen waren in onze dojo in de GUSB, gingen enkele dan-graden onze kleuren verdedigen op het Belgisch kampioenschap Kata in Genk.
Het BK-verhaal van onze club start met de deelname van Kiran en Göran in de categorie Nage-No-Kata. Deze kata zullen ze binnen een maand eveneens moeten presenteren aan een jury tijdens hun nidan-examen. Als nieuwelingen in deze discipline, en uitkomend tegen gevestigde waarden, slaagden zij erin om hun debuut te markeren met een vierde plaats.
Vervolgens waren Piet en Kaan aan de beurt. Zij maakten hun opwachting in de categorie Kime-No-Kata. Deze presenteerden ze vorig jaar al bij een jury voor hun yondan examen. Ook zij kregen zware tegenstand te verwerken, maar slaagden er in om een tweede plaats te bemachtigen. Zilver dus voor onze mannen.
De dag in Genk werd afgesloten met een nationale kata training voor hogere graden. Een evenement dat reeds lang niet meer bestond maar nu door de beide gewestelijke judo federaties en de Belgische judobond opnieuw leven werd ingeblazen. Koen en Yann zorgden voor onze delegatie ter plaatse en verdiepten zich nog twee uurtjes verder in het kata gegeven.
Zelfs in de kata discipline staat onze club er dus ook!