Bernard mocht de spits afbijten in de – 81kg. Met een geslaagde drop seio nage haalde hij  eindelijk zijn 6de punt binnen. Sven kon niet achterblijven maar had blijkbaar wat teveel gefuifd in Italië waar hij pas van terug was gekeerd om drie uur later al op de mat te staan. In vijf seconden 🙂  lag Sven al op zijn rug. Gelukkig lag er een herkansing in het verschiet wat Sven met beide handen aangreep om alsnog zijn zesde punt binnen te halen via okuri eri jime. Samen met  bloedsbroeder Bernard kan hij dus zijn examen zwart beginnen voorbereiden.  

Nog in de – 81 trad Bas aan. In minder dan 5 seconden versloeg hij zijn tegenstander. De tweede kamp werd echter verloren door een drop seio nage. In de – 55 kg slaagde Arthur erin twee punten te verzamelen (totaal nu al 8). Eénmaal met hikkomi gaeshi en éénmaal door een overname op een worp van Rodin die met een beetje meer geluk een punt zou opgeleverd hebben voor Rodin. Jammer. 

Felix kwam van Laundry day maar was blijkbaar toch goed uitgeslapen. Drie punten kon hij uit de brand slepen in de – 73 kg.  Bert, die eveneens vocht in de – 73 kg, kon 1 punt binnenhalen. Keanu, Robbe en Manuel vochten goed maar konden geen punten scoren. Voor Keanu was het nochtans close.

Bij de 1ste Dans had Cody die in de -81 kg klasse moest vechten geen tegenstander en moest hij dus doorschuiven naar de – 90 kg. Daar kwam hij uit tegen Johan Vandendurpele. Ondanks zijn inzet bleek deze toch letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Finaal vocht Piet  bij de eerste Dans in de – 66 kg klasse. In zijn eerste kamp kon hij een Ura nage overnemen wat een punt opleverde. De tweede kamp was hoogstaand maar geen tweede punt. De supporters kunnen het enkel maar beamen: JC Gent-Drongen is goed bezig!