De eerste interclubdag in afdeling 3B heeft, na een matige start, toch mooie resultaten opgeleverd:
We startten tegen JC Varsenare. Arthur startte zijn dag sterk door een ippon binnen te halen. Movsar en Brent konden deze razende start echter niet doorzetten en verloren beiden. Twee ippons tegen. Jan en Cody haalden vervolgens opnieuw elk een ippon binnen en Koen DM verloor zijn kamp met een ippon tegen. Resultaat: individuele overwinningen 3-3, technische punten 30-30: hiki wake dus.
Onze tweede kamp vochten we tegen JC Judokwai Kemzeke. Arthur en Piet brachten twee ippons binnen. Fokke deed daar nog een yuko bij. Bernard, Cody en Koen S moesten echter het onderspit delven tegen hun tegenstanders: 3 ippons tegen. Resultaat: individuele overwinningen 3-3 maar verloren op technische punten 25-30.
Maar een goede coach laat deze matige resultaten de spirit niet naar beneden halen. Dany coachte ons de derde kamp binnen, tegen JC Poperinge. Arthur, Piet en Kaan zorgden voor drie ippons. Jan en Cody verloren hun wedstrijden, 2 ippons tegen. Koen DM deed er nog een ippon bovenop. Winst dus voor onze club: individuele overwinningen 4-2, technische punten 40-20.
Met deze eerste ploegoverwinning van de dag was de trend gezet. Onze laatste tegenstander was KJC Bazel. Zouden wij het kunnen halen tegen een Koninklijke club? Het werd al snel duidelijk: Opeenvolgend maakten Arthur, Movsar, Brent en Jesse brandhout van de tegenstand: 4 ippons om te beginnen. Cody vervolgde met een waza ari. Koen maakte de reeks af met een yuko. Het venijn zit hem in de staart, zegt men… Dit geldt alleszins voor Bazel. We hakten hen in de pan met ons beste resultaat van de dag: individuele overwinningen 6-0, technische punten 52-0.
Een al bij al mooie balans na dag 1:
2 ploegoverwinningen – 1 hiki wake – 1 verlies op technische punten. Dit geeft ons 5 wedstrijdpunten voor dag 1 met in totaal 16 individuele overwinningen (8 individuele overwinningen tegen) en 147 technische punten (80 technische punten tegen).
Arthur is de overduidelijke dagkampioen: hij vocht 4 wedstrijden en won 4 keer met ippon
Cody vocht tevens 4 wedstrijden, won 1 keer met ippon, 1 keer met waza ari en verloor 2 keer met ippon
Piet vocht 2 wedstrijden en won 2 keer met ippon
Movsar vocht 2 wedstrijden, won 1 keer met ippon en verloor 1 keer met ippon
Brent vocht 2 wedstrijden, won 1 keer met ippon en verloor 1 keer met ippon
Jan vocht 2 wedstrijden, won 1 keer met ippon en verloor 1 keer met ippon
Koen DM vocht 2 wedstrijden, won 1 keer met ippon en verloor 1 keer met ippon
Koen S vocht 2 wedstrijden, won 1 keer met yuko en verloor 1 keer met ippon
Jesse vocht 1 wedstrijd en won deze met ippon
Kaan vocht 1 wedstrijd en won deze met waza ari
Fokke vocht 1 wedstrijd en won deze met yuko
Bernard vocht 1 wedstrijd en verloor deze met ippon
De voorlopige ranking is nog niet opgemaakt maar degraderen zit er alvast niet meer in. JC Lede werd na haar eerste kamp gediskwalificeerd wegens aantreden zonder rugnummers. Hen werd een officieel forfait aangerekend. Zij degraderen dus en mogen daarenboven pas in 2015 herbeginnen, na eventuele voorrondes, in 4e afdeling.
Over 6 dagen meer van dit lekkers.
KS.

VOORLOPIGE RANGSCHIKKING