Wat al zeker niet kan verweten worden aan JC Gent-Drongen is dat we te weinig judoka’s naar de shiai sturen. Ditmaal waren we met zes waaronder een aantal van de nieuwe lichting. En deze nieuwe lichting belooft weer van een grand cru jaar te zijn. Lukas mocht als eerste bij de bruine gordels aantreden in de -55kg en behaalde zijn eerste punt. Ook Kiran die in de – 66 kg vecht en na drie jaar nog eens deelnam aan een competitie toonde matuur judo dat werd beloond met zijn eerste punt voor zwart. Ibragim toonde eveneens in de – 66 kg een paar flitsen van genialiteit en won twee kampen. Totaal reeds 4 punten. Bij de 1ste dans kwam Rodin uit in de – 66kg. Hier won hij op een overtuigende manier twee kampen wat zijn totaal voor 2de dan reeds brengt op 7 punten. Bij de 2de, 3de en 4 dans traden Gauthier en Jan aan. Gauthier kon een puntje binnenhalen. Jan was echter de pechvogel van dienst. Door een automatische reflex greep Jan naar het been terwijl de scheidsrechter van de mening was toegedaan dat het rechtstaand element van de kamp nog niet was gedaan. Hansokumake dus. Het laatste puntje voor derde dan zal voor na de zomer zijn.