Met 11 judoka’s was JC Gent-Drongen weer een goede sponsor van het Vlaams Shiai gebeuren. In het totaal werden 8 shiai punten gesprokkeld. De eerste die de spits mocht afbijten bij de 1ste Kyu was Imam die 1 punt kon binnenhalen. En dit ondanks de kortsluiting in zijn hersenen :-). Hoe verklaar je anders dat hij dacht dat je enkele een shiai punt kon binnenhalen als je rechtstaand een worp kon uitvoeren en dat grondwerk niet telde. Eén woord: koekoek!. Roman kon op zijn eerste shiai in de -46 kg zijn eerste punt op zijn shiai kaart laten bijschrijven. Borre en Arman die ook in de -73 kg vochten konden ook elk een punt op hun conto schrijven. Jef stond als 14 jarige in de -81 zijn mannetje. De eerste kamp werd gewonnen. De tweede kamp was bijna binnen toen de maag begon op te spelen. Maar Jef moet bij de grote jongens duidelijk niet onderdoen. Lukas kwam uit in de -60 kg en neemt 2 punten mee naar huis. Al een totaal van 8 punten dat begint te tellen. Seba, Kaell en Louis moesten jammer genoeg ditmaal met lege handen naar huis. Bij de 2de dans waren Gauthier en Kaan aan de beurt. Gauthier, loopt tijdens zijn kamp een polsblessure op en geen punt. Kaan kwam gestresseerd op de mat maar dat gaf hem de nodige scherpte. Na enkele minuten kon Kaan een worp van zijn tegenstander counteren en was eindelijk het verlossen tiende punt voor zijn derde dan binnen. De coach zat erbij en zag dat het goed was. Dikke proficiat aan alle kampers!

Kiran wordt een vingertje geholpen! Proficiat met jouw 10 punten voor 1ste Dan!