04/12: Karim Altemirov U15 (-38 kg) Belgisch Kampioen! En Amir Bataev U15 (-60 kg) Vice-Belgisch Kampioen judo! Het was nagelbijten of het tornooi kon doorgaan of niet gisteren maar het was eveneens nagelbijten op de competitie zelf. Karim won de eerste kamp binnen de 10 seconden met een drop seio nage en gaf daarmee zijn visite kaartje voor de dag af. In de semi finale wachtte hem een zware klant. Karim liep twee strafpunten op door te weinig aan te vallen maar in de golden score (de verlengingen) kon hij de tegenstander zijn worp doorsturen en won hij nipt met waza ari. Ook in de finale werd het spannend en moest de golden score soelaas bieden. Daar won Karim met een O uchi gari. Bij de -60 nam Amir de maat van zijn eerste tegenstander met twee goed geplaatste drop ippon seio nages. In de tweede kamp kwam Amir op achterstand met een Waza ari door een Uchi mata. Gelukkig kon een drop ippon het tij keren en won Amir de halve finale. In de finale echter liet hij zich verrassen met een sticky feet ko soto gari. Maar goud en zilver met enkel 2 judoka’s die mee deden. Wat kan een coach meer wensen’, naast een later weeguur, om gelukkig te zijn? Niks super gelukkig en trots op onze judoka’s die keer op keer bewijzen dat hard trainen en doorzetten loont. Doe zo verder!